Artykuł sponsorowany Jakie funkcje powinny mieć zamrażarki do lodów i mrożonek?

Jakie funkcje powinny mieć zamrażarki do lodów i mrożonek?

Zamrażarki do lodów i mrożonek mają szeroki zakres funkcji. Na rynku dostępnych jest wiele różnych modeli zamrażarek skrzyniowych i pionowych. Dzięki temu możesz wybrać do swojego sklepu najbardziej odpowiednie urządzenie pod względem zużycia energii, funkcji, parametrów czy pojemności. Czym powinny wyróżniać się wysokogatunkowe zamrażarki do przechowywania lodów i mrożonek?

Atrakcyjna prezentacja produktów i mobilność

Zamrażarki skrzyniowe, pionowe i nadstawki mroźnicze wyposażone w szklane drzwi oraz oświetlenie LED gwarantują świetną widoczność przechowywanych produktów przeznaczonych do sprzedaży. Zostały one tak zaprojektowane, aby zwracać uwagę Klientów i pozytywnie wpływać na ich decyzje zakupowe.

Przesuwne i lekko otwierające się szyby zapewniają łatwy dostęp do przechowywanych lodów i mrożonek. Oferujemy zamrażarki w standardzie z koszami umożliwiającymi odpowiednie posegregowanie mrożonych artykułów – zauważa specjalista z firmy Krimarg, która dostarcza urządzenia chłodnicze dla branży handlowej i gastronomicznej.

Jeżeli zależy Ci na mobilności zamrażarki, warto wybrać model na kółkach, dzięki któremu przemieszczanie i transport produktów nie będzie sprawiał trudności.

Szybkie mrożenie i rozmrażanie

Bardzo dobra izolacja termiczna, wydajne kompresory i dopasowane podzespoły układu stanowią gwarancję wydajnego chłodzenia i szybsze osiąganie żądanej temperatury. Rozmrażanie zamrażarki jest niezbędne, jednak czynność ta wcale nie musi być żmudna i czasochłonna. Wymuszony obieg powietrza No Frost zapobiega osiadaniu szronu na ściankach oraz zlepianiu się produktów w jedną bryłę. Automatyczne rozmrażanie w oszczędzi nam zatem sporo czasu i wysiłku. Poza komfortem użytkowania oznacza to także znaczny spadek zużycia energii, co ma duży wpływ na energooszczędność.

Funkcja utrzymywania temperatury

Wysokogatunkowe zamrażarki pozwalają przechowywać produkty bez utraty świeżości. Cechują się one dużą szczelnością pomimo intensywnego użytkowania. Podczas awarii urządzenia lub długotrwałego braku prądu, zamrażarka do lodów i mrożonek powinna utrzymać wszystkie produkty w chłodzie dzięki wzmocnionej warstwie izolującej. Każda dobra zamrażarka powinna być wyposażona w precyzyjny termostat, który zadba o to, aby temperatura utrzymywała się na wybranym poziomie, czyli minimum -18 stopni Celsjusza. Pozwala to utrzymać świeżość produktów i nie doprowadzić do ich zepsucia. Dobrze jest dopasować ją do charakteru mrożonej żywności, tj. ryb, warzyw, mięsa czy lodów.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas