Artykuł sponsorowany Jakiego rodzaju posiłek przygotować na imprezę firmową?

Jakiego rodzaju posiłek przygotować na imprezę firmową?

Imprezy firmowe różnego rodzaju weszły już na stałe do harmonogramu rozmaitych przedsiębiorstw. Służą wielu celom, między innymi pogłębieniu relacji między pracownikami czy omówieniu dotychczasowych osiągnięć. Ważnym aspektem ich organizacji jest poczęstunek czy też posiłek, jaki należy zapewnić uczestnikom. Jaka forma cateringu sprawdza się tu najlepiej? O tym w artykule.

Znaczenie imprez firmowych

Impreza firmowa to termin, pod którym mieszczą się różne okazje i przedsięwzięcia. Pod pojęciem tym znajdziemy zarówno imprezy integracyjne, jak i konferencje czy prezentacje biznesowe, na które zapraszani są potencjalni partnerzy czy kontrahenci. Wszystkie mają ogromne znaczenie we współczesnym modelu prowadzenia firmy, który nastawiony jest na pracownika. Dużą wagę przywiązuje się do jego satysfakcji oraz atmosfery, w jakiej wykonuje on swoje obowiązki. Spotkania integracyjne mają za zadanie między innymi budować więzi w zespole, a tym samym podnieść zadowolenie pracowników.

Podobny cel realizują też różnego rodzaju konferencje organizowane, by zaprezentować osiągnięcia firmy, przedstawić jej nowe produkty czy też planowane przedsięwzięcia. Pracownicy mogą dzięki nim poczuć, że stanowią kluczowy element działań i to ich ciężka praca doprowadziła do tych sukcesów. W obu przypadkach impreza firmowa to okazja dla pracodawcy, by wyrazić wdzięczność wobec pracowników. Dlatego też tak ogromne znaczenie ma należyta organizacja imprez firmowych – nie pod względem dodatkowych atrakcji, które, choć ważne, nie stanowią istoty spotkań towarzyskich, ale pod względem jedzenia. Tę kwestię powierzyć należy firmie cateringowej, która tak jak firma U Kasi ma doświadczenie w obsłudze tego rodzaju eventów. Formę posiłku czy poczęstunku musimy przy tym dobrać do charakteru wydarzenia.

Posiłek przy stole czy szwedzki stół?

Tradycyjną formą spożywania posiłków jest polskiej kulturze siadanie do stołu. Moda na jedzenie na stojąco oraz potrawy należące do tak zwanego finger food, czyli pożywienia jedzonego przy użyciu rąk, przywędrowała do nas z zagranicy. Obie formy znajdują zastosowanie w cateringu imprez firmowych, a wybór pomiędzy nimi często uzależniony jest od charakteru spotkania.

Tradycyjne dania obiadowe podawane do stołu to dobre rozwiązanie w przypadku imprez integracyjnych. Rozmowy przy posiłku zawsze toczą się doskonale. Taka forma sprzyja też stworzeniu miłej atmosfery, a to jeden z celów takiego spotkania. Catering na przyjęcia służbowe czy konferencję – branżową lub naukową – częściej jednak przyjmie formę szwedzkiego stołu. Daje to możliwość uczestnikom, by porozmawiać z wieloma osobami zamiast wyłącznie z najbliższymi sąsiadami przy stole. Catering składający się z finger food to jednak niewystarczające rozwiązanie dla całodniowych imprez. Sprawdzi się jako poczęstunek w przerwach pomiędzy ustalonymi punktami programu, powinniśmy jednak zaplanować dla gości również tradycyjny obiad.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas