Artykuł sponsorowany Smakuje ci kebab -  kupuj produkty tylko od sprawdzonych producentów mięsa

Smakuje ci kebab - kupuj produkty tylko od sprawdzonych producentów mięsa

Potrawa zwana kebabem jest charakterystyczną potrawą kuchni orientalnej i pochodzi z Persji, jednak ojczyzną klasycznego kebaba (inaczej kebapa) jest Turcja. Występującą w ponad dwudziestu odmianach. Do kebaba wykorzystuje się mięsa halal, czyli drobiowe - kurczak, indyk, wołowinę, baraninę, jagnięcinę, cielęcinę oraz mieszanki wymienionych mięs. Początkowo  kebaba podawano z surówką i owczym serem. Obecnie potrawa ta z regionalnego dania przekształciła się w międzynarodowy fast food. Kebaby kupimy w każdym państwie europejskim.

Kiedy warto zaufać producentom i zjeść kebab?

Nie każdy producent mięsa jest tak pewny jak Danpol Meat Food Sp. z o.o.. To jedna z najlepszych hurtowni mięsa do kebabów. Takie zakłady zajmują się dystrybucją wyłącznie świeżego mięsa, pochodzącego ze sprawdzonych źródeł. Zaopatrują różnego rodzaju lokale gastronomiczne, takie jak restauracje, pizzerie czy bary. Z wieloma klientami utrzymują stałą współpracę, co świadczy o jakości produkowanego mięsa. W ich pracy najważniejsze jest to, aby na przykład goście lokali gastronomicznych z którymi współpracują, otrzymywali wysokiej jakości, wspaniałe w smaku mięso. Dlatego też jego jakość jest kontrolowana na każdym etapie współpracy z dostawcą. W swojej ofercie najlepsze zakłady mięsne posiadają następujące warianty mięsa:

  • drobiowe,

  • wołowe,

  • pieczone dla pizzerii,

  • surowe dla barów. 

Klienci może być przekonani, że w kebabie który jedzą, z pewnością znajdzie się właśnie najlepsze  mięso. Zakłady mięsne podejmują działania, których efektem będzie dostarczenie wysokiej jakości mięsa do jak największej liczby lokali.  Świetne mięso od sprawdzonych dostawców przysporzy każdej istniejącej i nowo powstałej firmie gastronomicznej klientów, którzy docenią jakość serwowanego tam jedzenia.

Jaka jest historia kebaba?

Gdy Europę dosięgła fala uchodźców, a ludzie zaczęli migrować, w wielu krajach, wraz z ludźmi,  pojawiły się ich narodowe potrawy. W 1966 r. w Londynie został otwarty pierwszy bar, w którym serwowano kebaby. Na początku lat 70. „turkish food” dotarł także do Berlina Zachodniego. Obecnie to Berlin zdecydowanie kojarzy się ze "stolicą kebabów". Kebab ma formę dania z mięsem, warzywami i sosy umieszczonymi w pieczywie. Często podaje się go z frytkami. W stolicy Niemiec barom z kebabami nie dorównuje popularnością nawet McDonald. O popularności tej potrawy świadczy fakt, że właściwie każdy europejski konsument wie, co to jest kebab.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas