Artykuł sponsorowany Dlaczego warto spróbować owoców morza w Restauracji Rybakówka Dolina Radości ?

Dlaczego warto spróbować owoców morza w Restauracji Rybakówka Dolina Radości ?

Krewetki, małże i ośmiornice od kilku lat coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Zwykle jednak traktowane są jako dość wykwintne dania i serwowane jedynie na szczególne okazje. Ze względu na niezwykłe właściwości warto zwiększyć częstotliwość ich spożywania. Przyrządzenie mięczaków może niewprawionemu kucharzowi przysporzyć wielu trudności, dlatego najlepiej jest odwiedzić Restaurację Rybakówka, w której zjesz doskonałe potrawy przyrządzone z owoców morza. 

Spożywanie owoców morza kluczowe dla zdrowia? 

Owoce morza, czyli włoskie frutti di mare i francuskie fruit de mer to określenie jadalnych mięczaków i skorupiaków morskich, niezwykle popularnych w kuchni śródziemnomorskiej. Od kilku lat goszczą coraz częściej również w polskiej kuchni, głównie ze względu na ich niezwykłe właściwości prozdrowotne. Owoce morza są znakomitym źródłem wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka. Ponadto są niskokaloryczne, więc z powodzeniem mogą być kosztowane przez osoby będące na diecie. Są bogactwem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 chroniących przed chorobami układu sercowo-naczyniowego i zmniejszających poziom trójglicerydów we krwi. Dzięki zawartości witamin z grupy B spożywanie owoców morza usprawnia funkcjonowanie układu nerwowego, natomiast witaminy A, D, E chronią wzrok i układ sercowo-naczyniowy, a ponadto wykazują działanie antyoksydacyjne. 

Jak przyrządzić owoce morza? 

Chociaż owoce morza stają się coraz bardziej popularne w polskiej kuchni, wciąż jeszcze nie każdy miał okazję ich spróbować. Najważniejsze, aby były one świeże, najwyższej jakości i kupowane u sprawdzonych dostawców. Istotne w ich przyrządzeniu jest wydobycie niepowtarzalnego smaku przy jednoczesnym zachowaniu wartości odżywczych. Sposobów na przygotowanie oryginalnych dań  jest naprawdę wiele a specjaliści wciąż opracowują nowe receptury. Jeżeli chcesz spróbować wybornych owoców morza, ale nie wiesz, jak je przygotować samodzielnie, najlepszym wyjściem będzie skosztowanie potraw serwowanych w Restauracji Rybakówka w Gdańsku. 

Co wyróżnia owoce morza w Restauracji Rybakówka? 

Rybakówka to rodzinna firma, która raczy klientów wybornymi daniami już od 2012 roku. Główna zasada, która przyświeca Restauracji Rybakówka to korzystanie jedynie z najwyższej jakości świeżych produktów, pozyskiwanych od sprawdzonych i zaufanych dostawców. Rybakówka zatrudnia znakomitych kucharzy, którzy dzięki swojemu talentowi i doświadczeniu przyrządzają dania nieustannie zachwycające gości. W Restauracji Rybakówka skosztujesz krewetek na maśle z dodatkiem czosnku, pasty z krewetkami, małży nowozelandzkich w sosie cherry albo doskonałej zupy krewetkowej. Doświadczenie i szeroka wiedza kucharzy pozwala na serwowanie tradycyjnych dań, jak również eksperymentalnych i nowatorskich potraw, których samodzielne przygotowanie w domu często jest niemożliwe. Wybierając Restaurację, możesz wspaniale spędzić czas z rodziną lub przyjaciółmi w otoczeniu przyrody, racząc się wybornymi przysmakami.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas