Artykuł sponsorowany Szynka tradycyjna najlepsza na Święta

Szynka tradycyjna najlepsza na Święta

Święta to wspaniały, długo oczekiwany przez każdego czas. W ciągu roku jest niewiele okazji do spotkania się z najbliższymi. Codzienna bieganina, stres związany z pracą i natłok obowiązków sprawiają, że odpoczynek jest potrzebny każdemu z nas. Prezenty, świąteczne dekoracje i wyśmienite potrawy potrafią dostarczyć wiele radości. Należy dołożyć wszelkich starań, aby godziny spędzone w kuchni nie poszły na marne. Zaleca się, aby wybierać wśród najlepszych, zdrowych składników. Markety kuszą promocyjnymi cenami produktów i przyciągają do kas ogromne ilości klientów. Często zdarza się, że przepychanki między sklepowymi półkami i długie oczekiwanie w kolejkach nie są wcale opłacalne. Jakość pożywienia musi być jak najlepsza, tym bardziej, że przyrządzane potrawy zazwyczaj zalegają w lodówce jeszcze długo po świętach. Należy zatem zwrócić szczególną uwagę zwłaszcza na zakupowane mięso i wędliny.

Najlepsze, tradycyjne receptury 

Najlepszym rozwiązaniem będzie wybór produktów przygotowywanych według tradycyjnych receptur. Dzięki temu będziemy mogli delektować się intensywnym, naturalnym smakiem potraw. To właśnie tradycyjna szynka pozwoli nam cieszyć oryginalnym smakiem wędliny. Co więcej jest ona bogata w wartościowe składniki odżywcze. Już sam wygląd intensywnie różowej szynki z doskonale uwędzoną skórką sprawia, że pięknie prezentuje się ona na stole. Najważniejszy jest jednak jej doskonały smak. Wędlina jest soczysta i delikatnie słona. Dzięki temu nadaje się zarówno na składnik kanapek czy przekąskę spożywaną osobno w plasterkach. Wysoka jakość produktu ma swoją przyczynę w tym, że wyrób pochodzi z pierwszego gatunku mięsa. Należy zwracać szczególną uwagę, aby zakupowany produkt znajdował się w opakowaniu, na którym widnieje etykieta informująca o składzie szynki. 

Soczysta, jędrna i zdrowa 

Tradycyjna szynka produkowana przez Kiszeczkę zawiera w swoim składzie jedynie mięso i przyprawy. Dowodem na to jest fakt, że z kilograma mięsa powstaje nie więcej niż 80 dekagramów wędliny. Nie zawiera ona w sobie konserwantów, substancji wzmacniających smak, azotanowej solanki, żelatyny czy białka sojowego. Zawarte w tradycyjnej szynce przyprawy to sól, pieprz, czosnek, gorczyca, posiekana papryka i zioła. Oprócz tego wyrób posiada w swoim składzie naturalną substancję peklującą oraz odrobinę wody. 

Po czym poznać tradycyjną szynkę 

Jeśli po przekrojeniu szynka charakteryzuje się intensywnym połyskiem, możemy być pewni, że nie jest ona dobrej jakości. Świadczy to bowiem o zawartości białka sojowego czy skrobi modyfikowanej. Najlepsze wyroby nie posiadają żelowych grudek czy wyciekających płynów. Zostają uwędzone w dymie, przez co skórka nie charakteryzują się złotawym połyskiem.

Kiszeczka zajmuje się wyrobem wędlin już od 1936 roku. Receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie sprawiają, że możemy cieszyć się doskonałym, oryginalnym smakiem wędliny. Dzięki temu, możemy cieszyć się wyśmienitymi przekąskami, co jest niezwykle ważne, zwłaszcza w okresie świątecznym.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas