Niezwykłe smaki dzieciństwa podczas niezwykłych uroczystości
Artykuły spożywcze i trafikaTo, co liczy się najbardziej podczas zorganizowanych uroczystości, imprez, czy wydarzeń, to niewątpliwie zaproszeni goście, dobrze dobrane miejsce, zapewnione, dodatkowe atrakcje i oczywiście jedzenie, które musi być dobrane do uczestników wydarzenia, pory roku i rodzaju uroczystości. Słodkie, słone przekąski, ciasta, ciasteczka i torty, w zależności od okoliczności i wymagań obecnych uczestników opcji jest bardzo wiele. Jednak to, co zawsze zyska największą popularność i sympatię gości, to powrót do smaków dzieciństwa, zapewniony dzięki wyjątkowym wypiekom. Czy możliwe jest jednak, aby wypieki tworzone masowo, mogły zyskać smak domowych, wyczekiwanych wypieków?
Powrót do naturalnych i znanych składników
Stosowane w produktach żywnościowych chemiczne składniki, spulchniacze czy ulepszacze, popularne jeszcze do niedawna i stosowane w wielu cukierniach i zakładach produkcji żywności, odchodzą już powoli w niepamięć. W dalszym ciągu jednak łatwiej jest korzystać z nich przy dużych produkcjach, wymagających dużych nakładów, a szybkiej realizacji. Z tego względu, zarówno w twórcach jak i w konsumentach pojawia się coraz większa tęsknota i potrzeba powrotu do korzeni – babcinych, domowych wypieków, w których stosowane były tylko prawdziwe składniki – masło, jajka, które wypiekane były z sercem i oddaniem. Wynikiem takich działań był niepowtarzalny, prawdziwy smak ciast, tortów, drożdżówek, z zapach ten pozostawał z człowiekiem do końca życia. Domowe wypieki to również pewne bezpieczeństwo tworzonych słodyczy – naturalne składniki, brak chemicznych ulepszaczy, zapewniały wyjątkowe i zdrowe doznania. Z potrzeby powrotu do tych wyjątkowych, domowych smaków powstała również cukiernia i ciastkarnia w Zielonej Górze Chatka Małgorzatki. Ciasta, torty, pączki – domowe smaki, nie tylko dla domowników.