Artykuł sponsorowany Po czym poznać dobry zajazd?

Po czym poznać dobry zajazd?

Często zdarza się, że będąc w trasie mamy dość kanapek i chcemy zjeść ciepły posiłek. Wtedy szukamy odpowiedniego zajazdu. W tych warunkach najważniejszym kryterium wyboru wydaje się być lokalizacja oraz oznaczenie zarówno na internetowej mapie jak i w realiach. Zajazd powinien być nie tylko dobrze widoczny, abyśmy zauważyli go na czas, ale także dobrze prezentować się z zewnątrz i być odpowiednio zareklamowany, tak byśmy mieli wstępne pojęcie o jakości oraz rodzaju podawanych dań. To również świadczy o podejściu do klienta. Na co jeszcze powinniśmy zwrócić uwagę, poszukując dobrego zajazdu?

Opinie w Internecie

Zanim w ogóle wejdziemy do konkretnego lokalu warto przejrzeć na mapie w Internecie zaznaczone pobliskie zajazdy oraz opinie na ich temat na przykład na stronie internetowej danego lokalu lub na forach. W ten sposób zwiększymy prawdopodobieństwo trafnego wyboru.

Ogólne wrażenie

Jeśli nie czujemy się dobrze w lokalu ze względu na brzydki, niechlujny lub dziwny wystrój bądź też nieprzyjemny zapach nieświeżych potraw lub sztucznych odświeżaczy, to oznaka, że najprawdopodobniej ani dobrze nie zjemy ani też nie będziemy się tam dobrze czuć. W obu tych przypadkach warto poszukać innego zajazdu i nie męczyć się. Bo właściwie te wszystkie elementy całkowicie dyskredytują lokal.

Obsługa

Dobrzy kelnerzy powinni być uprzejmi, nie natrętni, ale też czujni i zainteresowani odpowiednią obsługą klienta, a także odpowiednio dbać o stoliki, aby były regularne i dyskretnie sprzątane. Powinni oni również być doinformowani, jeśli chodzi o zawartość menu i umieć udzielić jasnych odpowiedzi dotyczących podawanych dań (na przykład co wchodzi w ich skład, produktów, polecane dania dnia, dostępne potrawy, szacowany czas oczekiwania itp.). W przypadku zajazdu szczególnie ważne będzie także udzielanie pomocy w takich sprawach jak doładowanie komórki, wskazanie drogi i inne.

Menu

Jeśli menu jest zbyt różnorodne i przeładowane, to oznacza, że dania mogą być gorszej jakości na przykład z mrożonych czy nieświeżych produktów. Najlepszą opcją jest jednorodność kuchni i nieduży wybór dań najlepiej dopasowanych do bieżącego sezonu i lokalnej kuchni. Jakość nie ilość to zasada naczelna w przypadku zajazdu.

Zapraszamy do sprawdzonego i polecanego zajazdu Toporzanka na trasie e- 80 między Bydgoszczem a Toruniem, który jest czynny przez cały rok, oferując również wynajem pokoi, wstęp z małym pupilem, pyszne dania obiadowe i śniadaniowe oraz widok na duży ogród i atrakcyjne stawki.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas