Artykuł sponsorowany Hotele z niepowtarzalną kuchnią i własnym browarem!

Hotele z niepowtarzalną kuchnią i własnym browarem!

Nie od dzisiaj wiadomo, że najlepsze hotele zatrudniają światowej sławy restauratorów i szefów kuchni, którzy tworzą wybitne dania kulinarne. To właśnie pyszne potrawy, przyrządzane wedle przepisów kuchni regionalnych, znacznie wpływają na budowanie marki danego hotelu. Catering jest bowiem ważny nie tylko dla gości hotelowych, ale i dla tych weselnych i firmowych, którzy organizują w hotelach takie wydarzenia okolicznościowe jak uroczystości weselne, konferencje i negocjacje biznesowe.

Komfortowy pobyt ze smakiem

Hotele bardzo mocno dbają o to, aby uzyskać status komfortowego, wygodnego i ekskluzywnego miejsca. To właśnie te czynniki wpływają na liczbę gości, którzy zatrzymują się w danym miejscu. Większość z nas, wybierając hotel, zwraca uwagę na jego standard, a także ofertę cateringową. To ona często pomaga nam zdecydować, który hotel wybrać. Najlepiej zajrzeć do menu danego hotelu, a także poszukać informacji na temat zatrudnianych kucharzy. Zainspiruj się ofertą cateringową Hotelu Silvia, którego renomę potwierdza ekskluzywna restauracja z wykwintnymi daniami, a także modny browar z prawdziwego zdarzenia – Minibrowar Majer. Jest to prawdziwa atrakcja dla gości hotelowych, którzy mogą skosztować różnego rodzaju piw, porozmawiać z uznanymi piwowarami, a także dowiedzieć się więcej na temat procesu wytwarzania takich alkoholi jak jasny lager, schwarzbier, weizen, altbier, extra special bitter, apa czy koźlak.

Dania od najlepszych kucharzy

W najlepszych hotelowych restauracjach wszystkie potrawy przygotowywane są w ramach tak zwanego live cookingu. Zakłada on wykorzystanie najświeższych produktów mięsnych, warzyw i owoców, które pochodzą od sprawdzonych dystrybutorów. Do hotelu trafiają tylko najlepsze wyroby spożywcze, które są starannie dobierane – przyprawy są sprowadzane z Meksyku, Indii, Chin, Turcji czy Maroka, co potęguje niezwykłe doznania kulinarne. Olbrzymią zaletą kuchni hotelowych jest również możliwość rozszerzania swojej wiedzy. Wykwalifikowana obsługa hotelowa chętnie udziela informacji na temat sposobu przyrządzania takich dań jak carpaccio z polędwicy wołowej, stek z mlecznej cielęciny, gęś owsiana z Podlasia, czy pieczone śliwki w boczku.

Catering na specjalne zamówienie

Hotelowe restauracje bardzo często oferują również usługi cateringu zewnętrznego. Pomagają one przygotować imprezy okolicznościowe właśnie w kwestii kulinarnej. Najlepsi kucharze przygotowują specjalnie przygotowane menu, które zawsze uzgodnione zostaje wraz z podmiotem zamawiającym. Catering zewnętrzny świetnie sprawdza się przy imprezach polowych (rajdy, bankiety charytatywne, festyny – tu warto wykorzystać catering z browarów), a także firmowych – bankiety w siedzibach firm, premiery teatralne itp.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas