Artykuł sponsorowany Jakie towary pakuje się w saszetki?

Jakie towary pakuje się w saszetki?

Saszetki bardzo często wykorzystuje się do pakowania różnych drobnych produktów, ponieważ są wygodne i bardzo praktyczne. Ale jakie dokładnie towary podlegają saszetkowaniu? W których branżach się je stosuje i dla kogo głównie przeznaczone są saszetki? Czy saszetki mogą być wykonane z biodegradowalnych materiałów? Odpowiadamy na te pytania w artykule.

Saszetki do spożywczych produktów sypkich

Do saszetek pakuje się przede wszystkim towary o sypkiej konsystencji. Mogą to być między innymi wszelakiego rodzaju sypkie produkty spożywcze – kawy, herbaty, przyprawy, pudry, posypki do ciast, cukier i wiele innych.

Saszetkowanie służy temu, by niewielkie ilości towarów sypkich umieścić w szczelnym opakowaniu. To umożliwia wygodne przesypanie takiego produktu do potrawy lub napoju w lokalu gastronomicznym, a także wzięcie go ze sobą w podróż. Na przykład dzięki saszetkom można w czasie jazdy pociągiem dodać ulubiony cukier do kawy, zamiast od razu zabierać całe opakowanie, które zajmuje dużo miejsca. A przecież i tak mało prawdopodobne jest, byśmy w trakcie podróży wykorzystali całą zawartość opakowania.

Dobra saszetka do spożywczych towarów sypkich, czyli wyprodukowana zgodnie ze wszelkimi standardami jakościowymi, taka jak saszetka Stick oferowana przez producenta opakowań Flexgroup, pozwala na zachowanie odpowiednich właściwości smakowych i zapachowych produktu.

Saszetki do medycznych i zdrowotnych towarów sypkich

Do saszetek pakuje się również towary sypkie o przeznaczeniu medycznym i zdrowotnym – proszki na ból głowy, elektrolity, izotoniki i witaminy. Takie produkty można kupić w aptekach i innych miejscach, gdzie sprzedaje się asortyment prozdrowotny. Dysponując elektrolitami w saszetkach, można je wziąć ze sobą na bieżnię lub siłownię, a potem rozpuścić w wodzie. Jednocześnie nie trzeba obawiać się, że używając plastiku przyczyniamy się do niszczenia klimatu. Na rynku dostępne są już saszetki Stick wykonane z biodegradowalnych materiałów.

Saszetki do towarów płynnych

Wytrzymała i szczelna saszetka sprawdzi się też jako opakowanie do towarów płynnych. Sosy, dipy, keczupy i musztardy w restauracjach podawane są przeważnie w takich opakowaniach. To dlatego, że łatwo się otwierają i dobrze chronią przed wylaniem się substancji. W saszetkach umieszcza się też towary płynne o innym niż spożywcze przeznaczeniu – na przykład lecznicze szampony.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas