Artykuł sponsorowany Jak wybrać catering na imprezę firmową?

Jak wybrać catering na imprezę firmową?

Coraz więcej przedsiębiorców dostrzega potencjał imprez firmowych. Ich największym atutem jest niewątpliwie integracja pracowników, również z pracodawcą. Jedną z kluczowych spraw organizacyjnych jest wybór firmy cateringowej, która zadba o obsługę gastronomiczną spotkania. Na co powinno się zwrócić uwagę?

Impreza firmowa – z jakiej okazji i w jakim miejscu?

Odchodzą już czasy, kiedy to imprezy firmowe były przykrym obowiązkiem, nudnym i sztucznym. Obecnie pracodawcy zdają sobie sprawę, że nieszablonowe rozwiązania, nieformalne wyjścia, są czynnikiem integrującym pracowników zarówno między sobą, jak i w relacji z przełożonymi. Przekłada się to później na świetną atmosferę w pracy i zgrany zespół, co przekłada się na wyniki.

Jak mówi specjalista z firmy Marcin Loch Usługi Kucharskie, decydując się na obsługę gastronomiczną imprezy firmowej, należy przede wszystkim ustalić, gdzie się ona odbędzie. Czy w murach firmy, czy w restauracji, hotelu, a może w plenerze? Razem z tą kwestią trzeba też określić charakter wydarzenia – czy będzie to konferencja połączona z poczęstunkiem, czy impreza integracyjna, powitalna, jubileuszowa. W tej kwestii możliwości są nieograniczone.

Na co zwrócić uwagę wybierając catering na imprezę firmową?

W dalszym ciągu pozostają dwa najlepsze rozwiązania, jeśli chodzi o proces poszukiwania najlepszego kucharza na wynajem. Oczywiście z jednej strony są zdania rodziny, znajomych bądź innych, zaprzyjaźnionych mniej lub bardziej firm. Z drugiej zaś znajdują się opinie znalezione w Internecie. Warto poświęcić temu nieco więcej uwagi, by potem nie było przykrej niespodzianki.

Jak wiadomo, ograniczanie kosztów jest dość popularne w wielu firmach. Jednak w przypadku usług kucharskich, cena nie powinna być jedynym kryterium wyboru. Przede wszystkim nie warto decydować się na kucharza z bardzo niskimi wymaganiami finansowymi, które od początku wydają się podejrzane. Niestety pozorna oszczędność może iść w parze z niską jakością oferowanych potraw, które zostały przygotowane z półproduktów.

Obsługa cateringowa imprez okolicznościowych obejmuje również wynajem kucharza na komunię, wynajem kucharza na wesele czy też profesjonalną obsługę różnego typu przyjęć towarzyskich. Zawsze trzeba zatem pamiętać, że dobre jedzenie jest jednym z ważniejszych elementów udanej imprezy firmowej czy każdej innej i warto powierzyć to zadanie profesjonalistom.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas