Artykuł sponsorowany Chleb orkiszowy z Piekarni Celiny Dębskiej – czemu warto go jeść?

Chleb orkiszowy z Piekarni Celiny Dębskiej – czemu warto go jeść?

Chleb orkiszowy różni się nieco od tego pszennego. Oczywiście mowa tutaj o samym zbożu, ale także właściwościach. Tych orkisz ma naprawdę wiele, między innymi jest cennym źródłem białka i witamin z grupy A, D oraz E. To tylko kilka powodów, dla których warto go regularnie spożywać. Musisz jednak pamiętać, aby kupić go w zaufanej placówce, dobrym miejscem będzie Piekarnia Celiny Dębskiej.

Piekarnia Celiny Dębskiej – wieloletnia tradycja, sprawdzone receptury

Uwielbiasz świeże pieczywo o poranku? Ma być chrupkie, pyszne, ale jednocześnie powinno być pozbawione sztucznych dodatków, które niekorzystnie wpływają na Twój organizm? W takim razie powinieneś postawić na bułki i chleb przygotowywane przez piekarnię z ponad 15-letnim doświadczeniem. Działa w Karniowicach i zaspokaja potrzeby swoich klientów z całej miejscowości. Oferuje przede wszystkim zdrowe i smaczne pieczywo, które jest przygotowywane według tradycyjnych receptur, warto podkreślić, że powstaje na naturalnym zakwasie, co ma ogromne znaczenie. Oferta Piekarni Celiny Dębskiej jest bardzo bogata, wypiekany chleb i bułki serwowane codziennie, również w niedzielę.

Jak powiedział jeden z pracowników piekarni,

w naszej placówce skupiamy się jednocześnie na smaku, jak również zdrowiu. Dlatego też wykorzystujemy tylko i wyłącznie sprawdzone, naturalne składniki do wypiekania wyjątkowych bułek i chlebów, które cieszą naszych klientów każdego dnia.

Chleb orkiszowy – jakie ma zalety?

Piekarnia, o której piszemy, przygotowuje różne rodzaje chleba, a jednym z nich jest chleb orkiszowy. To bardzo dobry wybór dla wszystkich, którzy chcą zadbać o zdrowie. Jest cennym źródłem białka, ale również witamin z grupy A, D oraz E. Nie zabraknie w nim cynku, selenu, żelaza, a nawet miedzi i wapnia. Co najważniejsze, orkisz to ziarno bogate w sterole roślinne, ich główną zaletą i jednocześnie zadaniem jest ochrona naszego układu krążenia przed chorobami. Jak widzisz, naprawdę warto jeść naturalny chleb orkiszowy na zakwasie.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas