Artykuł sponsorowany Jak przygotować słodkie przysmaki dla cukrzyków?

Jak przygotować słodkie przysmaki dla cukrzyków?

Osoby chorujące na cukrzycę muszą przestrzegać ściśle zbilansowanej diety. W szczególności powinni oni ograniczać spożywanie cukrów prostych oraz nasyconych kwasów tłuszczowych, które są głównymi składnikami czekolad, batoników i ciasteczek ogólnodostępnych w sklepach. Obecnie jednak, dzięki kremom bez cukru diabetycy nie muszą rezygnować z ulubionych słodkości! Gdzie kupić kremy dla cukrzyków i co można z nich przygotować? Podpowiadamy!

Czym diabetyk może zastąpić słodkości - czyli kremy bez cukru!

Słodycze i desery bogate w cukry oraz szkodliwe nasycone kwasy tłuszczone powodują nagły wzrost stężenia glukozy we krwi. W rezultacie dynamiczne wahania cukru mogą spowodować negatywne konsekwencje dla zdrowia osoby chorującej na cukrzycę. Niemniej jednak każdy z nas wie, że ochota na coś słodkiego przychodzi niemal zawsze. Co wtedy zrobić?

Lepszym zamiennikiem cukru są kremy cukiernicze bez cukru i bez oleju palmowego dostępne w Sweet Mill. Podczas ich produkcji, do uzyskania słodkiego smaku wykorzystywane są słodziki, takie jak maltitol oraz erytrytol, które diabetycy bez żadnych obaw mogą spożywać. Kremy cukiernicze dają również wiele możliwości stworzenia różnorakich deserów, które bez wątpienia wpadną w gust każdego.

W Sweet Mill mamy do wyboru szeroki asortyment kremów o różnych smakach: owocowych, alkoholowych oraz klasycznych kakaowych. Poza tym znajdziemy tam produkty z kawałkami orzechów lub w wersji gładkiej, a także bogate w białko lub przeznaczone dla wegan.

Jakie słodkości dla diabetyków można przygotować z kremami do smarowania?

Kremy cukiernicze nadadzą się do tworzenia prostych słodkich przekąsek, takich jak kanapki, wafle pełnoziarniste lub ryżowe posmarowane czekoladą, które będą znakomicie pasować do popołudniowej kawy. Oprócz tego AlleDobre! zabaione lub o smaku rumu Jamajka doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów.

Kremu kakaowo-orzechowego, wiśniowego lub kokosowego można także użyć do polania pancakes, placuszków lub omletów. Co więcej, będą one świetnym składnikiem do przygotowania nadziewanych rurek. Wystarczą do tego zwykle rurki bez cukru oraz ulubiony krem. Dla fanów owocowych smaków dobrym pomysłem będzie krem o smaku wiśniowym, truskawkowym lub pomarańczowym.

Do nadziania rurek nada się również wersja zabaione lub rum Jamajka, które w szczególności posmakują wielbicielom alkoholowych słodyczy. Z kolei dla miłośników klasyki warto postawić na krem bez cukru orzechowo-kawowy posłodzony erytrytolem bogaty w błonnik pokarmowy oraz białko.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas