Wybór stołu wiejskiego na imprezę okolicznościową
Gastronomia
Nie da się ukryć, że nieodłączną częścią niemal każdej imprezy okolicznościowej jest jedzenie. Mowa tu zarówno o komuniach lub chrzcinach, jak i o weselach. Nieodpowiednio dobrane menu lub kiepska jakość serwowanych posiłków to czynniki, które mogą zniszczyć nawet najlepsze przyjęcie i pozostawić przykre wspomnienia. Organizując imprezę okolicznościową, warto więc poświęcić kwestii żywności dużo uwagi. Obecnie w modzie są również dodatkowe atrakcje, takie jak wiejski stół. Przyjrzyjmy się zatem, czym jest wiejski stół oraz czy warto zorganizować dla swoich gości taką atrakcję.
Czym jest wiejski stół?
Wiejski stół, jak sama nazwa wskazuje, zawiera różnego rodzaju produkty, które kojarzą nam się właśnie z wiejską tradycją. Staropolskie potrawy i wyroby mięsne to obowiązkowe elementy niemal każdego polskiego przyjęcia – szczególnie, jeśli uczestnicy imprezy zamierzają spożywać alkohol. Gdy organizujemy przyjęcie na wiele osób, to z pewnością wśród nich znajdą się goście, którzy są miłośnikami tradycyjnej polskiej kuchni. Na wiejskim stole nie może więc zabraknąć:- Wyrobów mięsnych, takich jak wędliny, kaszanki, kiełbasy czy kabanosy,
- Tradycyjnego żurku lub bigosu,
- Ogórków kiszonych i małosolnych,
- Świeżego chleba,
- Sałatki jarzynowej,
- Musztardy, smalcu i chrzanu.
Wszystko zależy jednak od oferty danego cateringu, a także od regionu, w którym zorganizowane jest przyjęcie – zawartość stołu wiejskiego na weselu, które odbywa się na Śląsku, może być różna w porównaniu na przykład do atrakcji, która pojawi się na weselu w stolicy. Każdorazowo warto postawić jednak na wysoką jakość tych wyrobów. Na taką natomiast możemy liczyć, korzystając z usług Cateringu Wojciecha Bednarza. Potrawy na wiejskim stole będą charakteryzowały się doskonałym smakiem i idealną konsystencją.