Artykuł sponsorowany Niekonwencjonalne smaki lodów, które warto wprowadzić do lodziarni. Trendy i inspiracje 

Niekonwencjonalne smaki lodów, które warto wprowadzić do lodziarni. Trendy i inspiracje 

Większości z nas lody kojarzą się z dzieciństwem, wakacjami, beztroską i słodyczą. Mamy też swoje ulubione smaki, do których chętnie wracamy. Traktujemy lody jako specjalny rodzaj deseru, któremu poświęcamy też specjalny czas – czas odpoczynku. Od pewnego czasu obok klasycznych smaków, które wszyscy znamy, w lodziarniach panuje moda na smaki niekonwencjonalne, które po prostu kuszą...

Skąd moda na lody o niekonwencjonalnych smakach? 

Moda na lody o niekonwencjonalnych smakach rozwija się powoli, ale bardzo skutecznie, co zaobserwował na pewno każdy miłośnik mrożonych smakołyków w tej formie. By znaleźć odpowiedź na pytanie, skąd to się właściwie wzięło, wcale nie trzeba szukać daleko. To dwie główne tendencje: po prostu generalnie coraz bardziej lubimy poznawać nowe smaki i nie boimy się ich nawet w deserach, a lody zaczynamy traktować podobnie do kawy. Z jednej strony dla wzmocnienia sięgniemy np. po kawę z automatu na dworcu, czy napijemy się jakiejkolwiek kawy zaproponowanej na spotkaniu służbowym. Z drugiej strony – chętnie udamy się do kawiarni z prawdziwego zdarzenia, a tam znajdziemy coś sprawdzonego i ulubionego albo spróbujemy kuszącej nowości. Z lodami jest podobnie. Zjemy takie ze sklepowej zamrażarki, ale wyjście do lodziarni to coś znacznie lepszego, to cały sposób na celebrację wolnych chwil i dobrych smaków.

Lody rzemieślnicze, które zaskakują 

Wciąż oczywiście kochamy się w lodach włoskich o tradycyjnych smakach, a truskawka króluje wśród naszych ulubionych lodowych owoców. Chętnie próbujemy lodów o smakach egzotycznych owoców... ale to jeszcze nie wszystko. Jak mówią nam specjaliści z firmy MK KOMI z Gliwic, która pomaga swoim klientom w otwieraniu i rozwijaniu lodziarni, cukierni i kawiarni, 

- Celujemy w nietypowe dodatki, przyprawy i smaki, których kiedyś nigdy nie skojarzylibyśmy z lodami. Te trendy dotyczą przede wszystkim lodów rzemieślniczych. Do ich tworzenia służą specjalne frezery do lodów. Lodowe połączenie czekolady i chilli, lody marchewkowe z curry, lody ogórkowe z prawdziwym wasabi, lody jabłkowe z imbirem, lody maccha o smaku zielonej herbaty, lody z jadalnych kasztanów, a do tego lody o słonym posmaku... - to niekonwencjonalne propozycje, które mogą naprawdę przyciągnąć do lodziarni klientów ciekawych nowych smaków. Inwestycja we frezer do lodów, dzięki któremu będziemy przygotowywać wyjątkowe propozycje lub od razu w wielofunkcyjną maszynę do wyrabiania lodów to zdecydowanie korzystny plan.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas