Artykuł sponsorowany Jak zorganizować imprezę tematyczną w restauracji?

Jak zorganizować imprezę tematyczną w restauracji?

Popularne imprezy tematyczne są świetnym pomysłem zarówno na świętowanie urodzin, parapetówkę, jak i spotkanie integracyjne. Inspiracji na temat przewodni jest mnóstwo, od Dzikiego Zachodu po klimat PRL-u. Jednak jej wyprawienie może sprawiać nieco kłopotów. Należy przygotować nie tylko odpowiednie stroje, ale też elementy wystroju oraz jedzenie, zgodne z głównym motywem. Jak zorganizować imprezę tematyczną w prosty sposób? Zapraszamy do lektury.

Kluczowe elementy imprezy tematycznej

Zdecydowanie najbardziej czasochłonnymi etapami przygotowywania imprezy są gotowanie i dekorowanie wnętrza. Kolorowe balony czy kula disco są często niewystarczającymi detalami. Tym bardziej, jeśli organizujemy spotkanie z bardziej wymagającym tematem przewodnim, jakim z pewnością jest między innymi Dziki Zachód. Pierwszym skojarzeniem miłośników westernów niewątpliwie będzie wnętrze z dużą ilością drewna, stylizowane na klasyczny saloon. Taki efekt trudno osiągnąć w domu.

Ranczo Caterina to miejsce, w którym z powodzeniem urządzimy imprezę tematyczną w stylu Dzikiego Zachodu. Skromne, surowe wnętrze daje duże pole manewru, by zrobić tu niesztampowe spotkanie w swobodnej atmosferze. Wiejskie otoczenie to dodatkowy atut, który dopełni charakteru biesiady. Zorganizowanie jej w takim miejscu będzie zdecydowanie mniej czasochłonne. Wystarczy zadbać o właściwe elementy ubioru, jak kowbojskie kapelusze, by poczuć klimat prosto z westernu.

Odpowiednie menu, czyli podstawa każdej imprezy

Pozostaje kwestia odpowiedniego menu. Jeśli jednak gospodarzom nie jest po drodze z gotowaniem, warto tę kwestię pozostawić zawodowemu kucharzowi. Nie ma udanej imprezy bez dobrego jedzenia. Urządzając spotkanie w stylu Dzikiego Zachodu, dobrze jest postawić na dania tradycyjne i swojskie. Dobrym rozwiązaniem jest serwowanie potraw w formie bufetu. Przygotowując imprezę w stylu rodeo, możemy wybrać odpowiedni zestaw dań, w zależności od ilości gości. Takie rozwiązanie pozwoli zaoszczędzić nie tylko czas, ale też ograniczy niepotrzebny stres związany ze staniem nad garnkami.

Podsumowując, organizacja imprezy w lokalu jest naprawdę świetną opcją. Nie trzeba martwić się o odpowiednią ilość miejsca, krzeseł dla gości czy dodatkową zastawę. Dużym plusem jest również kwestia serwowania posiłków. W sprawdzonych miejscach obsługę zapewni sympatyczny personel, a jedynym „obowiązkiem” zapraszających będzie zadbanie o dobry nastrój i najlepszą zabawę całej grupy.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas