Artykuł sponsorowany Jak znaleźć dobrą firmę cateringową?

Jak znaleźć dobrą firmę cateringową?

Obiady oraz kolacje gotowane przez babcie i mamy nie nudzą się nigdy. Są uniwersalne i trafiają w kubki smakowe. Osoby dorosłe chętnie wracają myślami do smaków dzieciństwa próbując odtworzyć recepturę we własnej kuchni domowej. Odwzorowanie jej od początku do końca udaje się nielicznym, ale z pewnością nie jest niemożliwe dla dobrej firmy cateringowej. Wyjaśniamy, na co zwrócić uwagę w wyborze firmy cateringowej, aby jedzenie smakowało gościom.

Dania dostępne w menu, które przywołują wspomnienia dzieciństwa

Jeśli wybieramy catering warto zapoznać się z menu firmy. Najlepiej, aby panowała w nim różnorodność potraw i możliwość wyboru spośród wielu dań – zup, dań głównych, dodatków i deserów. Przyjmując, że goście mogą gustować w zupełnie innych smakach, będzie to z pewnością duża zaleta.

Jak mówi kucharz z restauracji Łasuch oferującej dania na wynos: Przez polską kuchnię domową rozumie się zupy, pyszne kotlety schabowe, pierogi z różnymi farszami, gołąbki, a także placki ziemniaczane.

Zawsze świeże i szczelnie zapakowane jedzenie

Świeże i pachnące jedzenie to podstawa dobrej firmy cateringowej. Profesjonalny personel zawsze dba o szczelne zapakowanie dań, które, mimo że nie są wydawane od razu na stół, za każdym razem utrzymują niepowtarzalny aromat.

Odpowiednie opakowanie, czyli termiczne i hermetycznie zamknięte chroni przed rozlaniem się sosów w torbie, wydostaniu się z nich innych produktów w stałej formie i wystygnięciem. Niemniej ważne jest to, aby było estetyczne i umożliwiało łatwe serwowanie.

Profesjonalna obsługa i terminowe dostawy

O profesjonalnej obsłudze cateringowej mówi się wtedy, gdy brane są pod uwagę wszystkie wymagania klientów. Również wówczas, gdy personel potrafi za każdym razem dostosować ilość dań pod konkretną liczbę osób. Nie są dopuszczalne także sytuacje, w których zawartość cateringu nie zgadza się z zamówieniem.

Niemniej ważna jest terminowość dostaw. Przyjęcia okolicznościowe rozpoczynają się o określonej porze, a restauracje zwykle wyznaczają maksymalny czas, do którego należy złożyć zamówienie, aby kucharze zdążyli ugotować wszystkie dania. Dużą niesubordynacją ze strony personelu jest sytuacja, gdy mimo to dostawa się opóźnia. Wywołuje to dezorganizację każdej imprezy i stres organizatorów, którym zależy na tym, aby przyjęcie było udane i docenione przez gości.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas