Artykuł sponsorowany Impreza w restauracji, jedzenie jak u mamy – czy jest to możliwe?

Impreza w restauracji, jedzenie jak u mamy – czy jest to możliwe?

Frytki, hamburgery i pizza – te potrawy w dzisiejszych zwojowały polską gastronomię. I choć od czasu do czasu można zjeść fast foody, nie są one dobrym rozwiązaniem w przypadku rodzinnego obiadu, czy też imprezy jubileuszowej. Kuchnia polska oferuje potrawy, które budzą w nas wspomnienia z dzieciństwa. Nie bez powodu mawia się o najlepszych daniach, że smakują „jak u mamy”. Czy istnieją stołówki, w których można zjeść tanio, smacznie i zdrowo?

Znana nie znaczy dobra!

Bardzo dużo osób szukając restauracji na rodzinny obiad lub zorganizowanie imprezy jubileuszowej, decyduje się na wybranie miejsca, które jest powszechnie znane. Warto jednak wiedzieć, że tego typu lokale wcale nie muszą serwować wybitnie smacznego jedzenia. W dzisiejszych czasach kluczową rolę odrywa przede wszystkim marketing. Lepszym rozwiązaniem będzie znalezienie mniej znanego miejsca, które serwuje smaczne, domowe potrawy. Bistro Zagod to miejsce, w którym można nie tylko zjeść rodzinny obiad, ale też zorganizować zabawę okolicznościową, taką jak urodziny, imieniny lub pierwszą komunię. Decydując się na mniejszą i nieco bardziej skromną restaurację mamy pewność, że spotkamy się z indywidualnym podejściem do klienta oraz miłą obsługą, która nie jest nastawiona wyłącznie na zysk.

Zaufaj kuchni polskiej

Jeszcze nie lat dawno temu Polska pełna była domowych stołówek i barów mlecznych, które serwowały nasze rodzime przysmaki. Dzisiaj niestety trudno znaleźć restaurację, w której menu królują tradycyjne potrawy. Pytając o najlepszą kuchnię na świecie, większość z nas odpowie krótko – jak u mamy! Właśnie takich smaków poszukujemy – zdrowych i budzących nostalgię. Kuchnia polska to nie tylko przysłowiowy kotlet schabowy, ale też wiele innych dań. Popularne potrawy kuchni polskiej to przede wszystkim: pierogi, zupy (grochowa, żurek, kapuśniak, rosół, ogórkowa, barszcz) i opiekane mięsa.

Wynajem sali w małej restauracji

Decydując się na wynajem sali w niewielkiej kameralnej restauracji, przede wszystkim mamy ją na wyłączność. Możemy dogadać się z właścicielem nie tylko pod względem serwowanych potraw, ale również wystroju i dodatkowych atrakcji. Stoły i krzesła można ustawić w dowolny sposób, aby odpowiednio rozmieścić swoich gości. Ogromną zaletą jest też o wiele niższa cena. Wynajmując salę w dużej i znanej w mieście restauracji zapłacimy fortunę, gdyż koszty muszą pokrywać się z sumą, jaką zarobiłby lokal w ciągu przeciętnej doby. Wśród plusów warto wymienić także domową atmosferę, której nie znajdziemy w dużych i ekskluzywnych lokalach gastronomicznych.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas