Artykuł sponsorowany Produkcja i zastosowanie przetworów z pieczarek

Produkcja i zastosowanie przetworów z pieczarek

Marynowane warzywa i grzyby kojarzą się z domowym ciepłem, jedzeniem przygotowanym z dużą starannością i wieloletnią tradycją. Gospodynie, które marynują grzyby i warzywa mają swoje wypracowane sposoby, które są przekazywane przez pokolenia. Doskonałe w smaku przetwory marynowane można także znaleźć na półkach sklepowych, a także jako składnik dań w restauracjach i innych miejscach gastronomicznych.

Pyszne smaki na rodzinnym stole

Wśród bogatej listy przetworów i potraw, które mogą znaleźć się w domowej spiżarni, są produkty, które zamknięte hermetycznie w słoiku, mogą spokojnie czekać na odpowiedni moment. W zależności od regionu oraz panującej w danym miejscu tradycji, warzywa i grzyby są przygotowywane z dodatkami różnych przypraw i zamykane w szklanych pojemnikach. Jest to wygodny sposób na to, aby móc sięgnąć po nie w każdym momencie i być pewnym, że w zapasach znajduje się jakiś smakołyk, który urozmaici niedzielny obiad lub kolację.

Zarówno na Polskim jak i na innych europejskich stołach często królują pieczarki. Są to grzyby wyjątkowo uniwersalne. Są wybierane ze względu na to, że pasują do wielu wersji posiłków. Mogą być serwowane jako dodatek do mięsa, pojawiają się w daniach wegetariańskich i są doskonałe jako sałatka lub przekąska. Ze względu na walory smakowe i kształt dodaje się je także do szaszłyków lub koreczków.

Polska produkcja pieczarek

Polska jest jednym z krajów europejskich, które są na szczycie produkcji i sprzedaży pieczarek. Od roku 2004 do teraz odnotowano ponad 60-procentowy wzrost zbiorów tych grzybów w Polsce. Według ustaleń z początku 2020 roku, nasze przedsiębiorstwa krajowe są liderem pod tym względem. Właściwe warunki, tradycja ich hodowania oraz wyjątkowe metody na wydobycie z tych grzybów ich indywidualnego smaku i właściwości sprawiają, że polskie pieczarki są znane w wielu krajach, szczególnie w Unii Europejskiej.

Przedsiębiorstwem z dużym doświadczeniem i ponad 20-letnią tradycją jest Sp. z o.o. Magro z Pszczyny. Ta rodzinna firma proponuje ofertę dostosowaną zarówno do sklepów i sieci spożywczych jak i do gastronomii. Od wielu lat producent polskich pieczarek Magro dostarcza do klientów z Polski jak i podmiotów zagranicznych pieczarki marynowane, w zalewie naturalnej, pieczarki blanszowane i pasteryzowane. Każdy z produktów jest przygotowany w staranny sposób według tradycyjnej receptury.

Przetwory z pieczarek dla gastronomii

Wielki sukces polskich pieczarek marynowanych odnotowuje się nie tylko w ilości zakupów robionych na potrzeby domowe. Mają one także szerokie zastosowanie w gastronomii. Producent pieczarek Magro dokłada wszelkich starań, aby przygotować wygodne w użytkowaniu w profesjonalnej kuchni oraz smaczne przetwory. Dzięki właściwie opakowanemu i dostosowanemu produktowi restauracje mogą zamawiać większe ilości i przechowywać je zgodnie z instrukcjami. Jest to wygodna i opłacalna metoda na gastronomiczne zapasy.

Przetworzona już forma opisywanych tu grzybów jest wygodną opcją dla restauracji i punktów gastronomicznych, które w trakcie swojej stałej pracy w tworzeniu pysznych dań nie mają możliwości skupić się dodatkowo na własnym przetwórstwie warzyw i grzybów. Kupując większą ilość tego produktu ze sprawdzonej uprawy, są dzięki temu w stanie serwować wysokiej jakości dania, będąc pewnym proponowanej jakości.

Warto także podkreślić, że pieczarki są produktem łączącym w sobie inne bardzo ważne cechy. Jedną z najważniejszych zalet tego grzyba jest jego niska cena. Dzięki właściwie dostosowanej produkcji można także otrzymać ich dużą ilość w niedługim czasie. Gotowe pieczarki dodane do różnego rodzaju dań to także wysoka wartość smakowa. Dzięki temu znajdują wielu fanów w domach i restauracjach w Polsce i na całym świecie.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas