Artykuł sponsorowany Czym charakteryzuje się kawa rzemieślnicza?

Czym charakteryzuje się kawa rzemieślnicza?

Jeśli chodzi o rynek kawy, Polacy stają się coraz bardziej świadomymi konsumentami. Dla kawoszy nie jest to tylko napój, a coś znacznie więcej – sposób na pobudzenie, zebranie myśli czy udaną rozmowę. We wszystkich przypadkach kluczową rolę odgrywa jakość produktu. Jaki warto wybrać? Odpowiedź jest prosta: taki, który pochodzi z rzemieślniczej palarni. Wówczas przygotowanie kawy stanie się rytuałem pozwalającym dobrze rozpocząć każdy kolejny dzień.

Rzemieślnicza palarnia to gwarancja wysokiej jakości

„Z przyjemnością myślałam o pękatym dzbanku z gorącą kawą, o niebieskiej porcelanowej filiżance i o wybrzuszonym, malutkim dzbanuszku do mleka, niebieskim, ale w białe stokrotki” – te słowa Sylvii Plath oddziałują na zmysły (a już na pewno zmysły kawoszy!). W owej filiżance powinna się znaleźć kawa rzemieślnicza, inaczej zwana kraftową. Tylko ona – z natury kremowa, aromatyczna i wysokogatunkowa – nie zaburzyłaby tak subtelnego obrazka. Co ją wyróżnia spośród innych kaw?

To kawa z rzemieślniczej palarni. Nie jest produkowana masowo. Nie trafia do wielkich maszyn przemysłowych, by przejść proces wypalania bardzo gorącym powietrzem. Wręcz przeciwnie: ziarna kawowca, które pochodzą ze starannie wyselekcjonowanych plantacji, są równomiernie wypalane w specjalnych piecach rzemieślniczych. W ten sposób powstają wyjątkowe kompozycje smakowe trafiające w gusta nawet najbardziej wymagających miłośników kawy.

W tym miejscu nie sposób nie wspomnieć o blendach, czyli mieszankach kawy zawierających ziarna o różnym stopniu wypalenia – nie ma lepszego przepisu na bogactwo smaków i aromatów w jednej filiżance. To produkt charakteryzujący się jakością premium – mówi ekspert z rzemieślniczej palarni kawy Café Zinia we Wrocławiu oferującej szeroki wybór kaw świeżo palonych.

Kawa rzemieślnicza, czyli sposób (nie tylko) na dobry poranek

Przygotowywanie i spożywanie kawy kraftowej może stać się porannym rytuałem. Zaparzasz ulubioną odmianę na przykład w kawiarce, aeropressie, ekspresie kolbowym czy przelewowym. Następnie siadasz w wygodnym fotelu, sięgasz po książkę i delektujesz się przyrządzonym napojem. W konsekwencji zyskujesz energię do działania, dotleniasz organizm, a Twoje samopoczucie się poprawia. Dobrze zaczynasz dzień! Dodajmy: kawa rzemieślnicza to produkt coraz częściej wybierany przez biura, które tworzą strefy odpoczynku. I prawidłowo – przyjazna atmosfera w pracy (z kawową nutą, rzecz jasna) daje satysfakcję, wyzwala kreatywność oraz zwiększa zaangażowanie i efektywność. Jednym zdaniem: zyskują na tym wszyscy.

Podziel się

Szukamy klientów

Podpowiadamy jak zdobyć klientów. Sprawdź!

Reklamuj się u nas